×
 

Hoppa till innehållet
Porträttbild.

Tindra läser Samhäll på Sjölins

Stöttande lärare

På Sjölins är det en intim och familjär stämning på skolan och man känner sig sedd. Lärarna är närvarande, stöttande och förstående. Det går 15 elever på varje lärare, vilket gör att man som elev kan få en bra relation till sina lärare. 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Jag läser Samhällsvetenskapsprogrammet och läser bland annat kurserna samhällskunskap, religion och historia. Jag valde programmet eftersom programmet gav mig en chans att fördjupa mig i mina favoritämnen vilket innebär intressanta fall i olika case.  

Casemetodik

På Sjölins jobbar vi med casemetodik, där vi under en sex veckors period arbetar med ett framtaget case inom 3-4 olika ämnen. Under dessa veckor har vi tre större examinationer, där alla ämnen bakas in i uppgifterna och bedöms. Det kan upplevas som mycket med tre ämnen på en gång, men dessa ämnen vävs in i caset på ett naturligt sätt med förankring till verkligheten. Mellan varje case är det en studiedag. 

Resa efter studenten

Mina framtidsdrömmar är att arbeta med något som jag tycker är roligt och givande. Jag vill kunna “jobba för att leva och inte leva för att jobba”. Efter studenten vill jag resa och upptäcka världen lite, innan jag ska studera vidare. 

Tips inför gymnasievalet

  • Välj utifrån dina egna drömmar och känslor istället för att lyssna på kompisar. Det är ändå tre år som du ska studera på gymnasiet. 
  • Läs det programmet du vill läsa – det är ditt liv! 
  • Gå på gymnasiemässan och besök skolornas öppna hus. 
  • Var inte för fixerad av meritpoängen, det finns chans att du kommer in som reserv.