×
 

Hoppa till innehållet
Porträttbild på Sjölins lärare Aid

Möt vår lärare Aid

Sjölins lärare Aid Ohran brinner verkligen för sina elever och att få utbilda. Genom att bygga förtroende och en god relation till sina elever, vill han ge tillbaka av det självförtroende som han själv en gång fick genom sin lärare.

Vilka ämnen undervisar du i och varför blev det just dessa?

– Jag undervisar i samhällskunskap och historia. Att det blev dessa två ämnen har främst att göra med mitt stora intresse för historier, historia och samhällskunskap som i sig berättar om historien som gått och om vad framtiden kan erbjuda. Bägge ämnena förklarar varför världen ser ut som den gör idag

Varför är du lärare?

– Jag hade en fantastisk lärare under min egen skoltid som gav mig väldigt mycket. Han fick mig att se på mig själv och mitt liv på ett nytt sätt och gav mig självförtroende. Det hoppas jag på att kunna ge till även mina elever.

Vad är viktigt för dig som lärare?

– Relationen till mina elever. Jag försöker bygga ett förtroende hos eleverna där de känner att de kan vara öppna och vara sig själva.
Det upplever jag vara ett vinnande koncept.

Hur är det att jobba på Sjölins?

– Spännande! Det är inte som en ”vanlig” skola, vi arbetar annorlunda och det ställer krav på oss lärare. Vi jobbar nära varandra och samplanerar mycket, då är det viktigt att vi är prestigelösa. Man känner sig aldrig ensam i sitt arbete som lärare på Sjölins.

Varför casemetodik?

– Vi arbetar väldigt mycket med relevanta frågor som ligger i tiden, det gör att det blir lättare för alla inblandade att relatera till det vi gör. Intresset ökar för alla inblandade parter.

Vad är ditt bästa minne från din tid på Sjölins?

– Det måste nog vara den första muntliga examinationen jag hade med en klass, jag blev så imponerad av eleverna och hur de tog sig an och genomförde uppgiften. Jag trodde nästan inte att det var sant, att gymnasieelever kunde vara så duktiga!

Varför tycker du att man som elev ska välja Sjölins?

– Casemetodiken. Man får chansen att arbeta på ett annorlunda och spännande sätt som är unikt för Sjölins. Vi arbetar med nutida och
relevanta frågor. Som elev får du engagerade och kunniga lärare där casemetodiken gör att vi som lärare inte kan falla tillbaka i gamla
hjulspår, utan där vi ständigt utvecklar vår pedagogik och tillvägagångssätt under lektionerna.