NIU-elever tränar fotboll

Sjölins Södermalm erbjuder NIU-fotboll för tjejer

Sjölins Södermalm har fått godkänt att ta emot ansökningar från fotbollsintresserade tjejer på den Nationella Idrottsutbildningen för fotboll. Uttagningsprocessen sker i december, därefter måste eleverna även söka in med sina betyg och klara betygskraven för att få en plats på NIU.

– Intresset är stort, vi har redan fått in tolv ansökningar från flickor. Fotboll är ju en populär idrott för både pojkar och flickor, så detta är vi väldigt glad för, säger Erik Carling, biträdande rektor Sjölins Södermalm.

Sjölins Södermalm är en NIU-certifierad skola som ger idrottsintresserade elever möjligheten att kombinera sina vanliga gymnasiestudier med elitsatsning inom fotboll, handboll eller ishockey.

Totalt finns det 18-20 platser inom NIU-fotboll som nu kan fördelas mellan tjejer och killar. Eleverna får möjlighet att provspela för representanter för Djurgården Fotboll, en klubb som skolan har ett mångårigt samarbete med.

Vill du veta mer om NIU-programmet? Läs mer här eller mejla vår NIU-koordinator Jonas Kull på jonas.kull@sjolinsgymnasium.se

Nyheter

Se alla nyheter