Beteende­vetenskap

Lärare förklarar en uppgift för en elev i ett klassrum.

Är du intresserad av hur människor fungerar och hur vårt samhälle är uppbyggt?

Vill du förstå människor och vad som påverkar oss ska du välja inriktning beteendevetenskap. Du läser psykologi och sociologi vilket lägger grunden för yrken som psykolog, skribent, lärare och polis. Genom våra case kommer du utveckla din förmåga att sammanställa information och jämföra teorier så att du kan fatta kloka beslut.

Om du har ett genuint intresse för att förstå och samarbeta med människor är Beteendevetenskap det optimala valet för dig. Här får du en fördjupad förståelse för hur människan fungerar och agerar, både som individ och inom olika sociala sammanhang. Genom att studera mänskligt beteende och samspel mellan tankar, känslor och handlingar kommer du att få de verktyg som behövs för att påverka människors liv och forma en bättre framtid.

Under utbildningen kombineras teoretiska studier med praktiska tillämpningar, där du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper i verkliga situationer. Vi utforskar även ämnen som mänskliga rättigheter och diskuterar din egen roll som en aktiv deltagare i samhället.

Faktaruta

  • Program: Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Inriktning: Beteendevetenskap
  • Programkod: SABET

Framtida yrken

  • Psykolog, Statsvetare, Polis, Journalist

Skapa din resa med samhällsprogrammet

Här får du en inblick i hur det är att studera samhällsprogrammet på Sjölins gymnasium.

Här finns vi

Sjölins Gymnasium har totalt fem skolor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Välj din skola nedan!

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!