Juridik

Lärare undervisar framme vid tavlan i ett klassrum.

Brinner du för rättvisan och vill göra skillnad för dina medmänniskor?

Brinner du för rättvisa och vill vara med och påverka hur samhället utvecklas är inriktning juridik för dig. Via casemetodiken kommer du i kontakt med gamla fall och tolkar lagtexter. I processen kommer du att lära dig att förstå lagtexter och att uttrycka dig juridiskt korrekt i tal och skrift.

Genom inriktningen får du omfattande kunskaper i hur det svenska och internationella rättssystemet fungerar och vilken inverkan det har på människor, företag och organisationer i din omgivning. Både genom teori och praktik. Du kommer att få lösa konkreta juridiska problem, delta i diskussioner om brottmål och besöka rättegångar.

Genom att arbeta med samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska uppgifter tillsammans med andra studenter kommer du att utveckla förmågan att tänka från olika perspektiv och dra välgrundade slutsatser. Inriktningen ger dig insikt i juridikens betydelse i vårt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du kommer att utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem genom att använda rättskällor och juridiska metoder.

Faktaruta

  • Program: Ekonomiprogrammet
  • Inriktning: Juridik
  • Programkod: EKJUR

Framtida yrken

  • Advokat, Jurist, Åklagare

Bygg din framtid med ekonomiprogrammet

Här får du en inblick i hur det är att studera ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium.

Här finns vi

Sjölins Gymnasium har totalt fem skolor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Välj din skola nedan!

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!