Ekonomi

Lärare hjälper två elever med en matteuppgift.

Är din plan att jobba med reklam, bli chef eller starta eget?

Förvandla dina entreprenörsdrömmar till verklighet. Genom case lär du dig att starta och driva ditt eget företag. Från att sälja in den ultimata affärsidén till hur du håller koll på företagets ekonomi är frågor du kommer få fördjupa dig i. Inte minst relationen mellan företag och det omgivande samhället. Utbildningen omfattar företagsekonomi, juridik, marknadsföring och ledarskap med en global och hållbarhetstänkande inriktning.

Oavsett om du strävar efter att bli en framgångsrik entreprenör eller satsa på en karriär som mäklare, är detta programmet för dig. Förutom att få full behörighet för högre studier och fördjupade kunskaper inom olika ekonomiska områden, får du också möjlighet att praktiskt prova på att starta och driva ditt eget företag genom Ung Företagsamhet (UF), med fokus på Ekoentreprenörskap.

Här får du inte bara kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors behov, utan även en förståelse för hur ekonomin påverkar vår vardag och samhällssystem i en globaliserad värld. i. Med en extra kurs i matte ger ekonomiinriktningen dig bredare behörighet till vidare studier.

Faktaruta

  • Program: Ekonomiprogrammet
  • Inriktning: Ekonomi
  • Programkod: EKEKO

Framtida yrken

  • Ekonom, Marknadsförare, Egenföretagare

Bygg din framtid med ekonomiprogrammet

Här får du en inblick i hur det är att studera ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium.

Här finns vi

Sjölins Gymnasium har totalt fem skolor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Välj din skola nedan!

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!