×
 

Hoppa till innehållet
Fyra elever utanför Campus Vasastan

Om Sjölins Gymnasium Vasastan

Sjölins Vasastan är beläget på Campus Vasastan i moderna och klimatsmarta lokaler. Vårt fokus ligger på nära relationer mellan elever och lärare för en trygg och framgångsrik gymnasietid. Vi kopplar klassrumskunskap till verkligheten och erbjuder en minnesvärd tid med vänner för livet och goda förberedelser för vidare studier.

Tre elever sitter runt ett bord på Campus Vasastan

Det här är Sjölins Vasastan

 • Case

  På Sjölins jobbar du i case – en metod som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här arbetar vi över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan. Du får undersöka en ­situation eller händelse ur flera perspektiv, lära dig att jobba i grupp, ta ansvar och tänka kritiskt – något som ger dig den bästa grunden för framtida studier.

  Lärare undervisar framme vid tavlan i ett klassrum.
 • Campus Vasastan

  I nybyggda Campus Vasastan ligger Sjölins gymnasium Vasastan. Campuset är centralt beläget på Karlbergsvägen 77 och är ett modernt och klimatsmart gymnasiecampus. Vi har helt egna lokaler och delar gemensamma utrymmen med två andra skolor, exempelvis gemensam matsal, elevcafé, bibliotek samt en takterrass.

  Elever sitter runt ett bord på Campus Vasastan
 • Studiero och trygghet

  Goda förutsättningar för lärande kräver utrymme för reflektion och hjälp till fokus. Därför satsar vi på studiero och att varje elev ska känna sig trygg i sin vardag. Till exempel ligger lärarnas arbetsplatser i direkt anslutning till elevernas arbetsytor vilket skapar en lugn miljö med mycken vuxennärvaro och nära till handledning och stöd.

   

  Elever i ett klassrum

Rektorn har ordet

Hösten 2022 flyttade vi in till Stockholms moderna och klimatsmarta gymnasiecampus – Campus Vasastan! Vi har en mycket god stämning och gemenskap på skolan, hos oss finns en närhet mellan elever och mellan elever och lärare. Vi utgår från ett relationsbyggande perspektiv, där förtroende och trygghet ska prägla din tid på gymnasiet. Med detta som utgångspunkt skapas förutsättningar för att alla elever ska kunna nå sin fulla potential och kunna se tillbaka på sin tid på gymnasiet med värme.

Vi strävar efter att ge klassrumskunskapen en förankring i verkligheten så att du ser sammanhangen i det som sker och vilka konsekvenser det får för samhället. Hos oss får du en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och förberedelser inför fortsatta studier.

Välkommen till Sjölins Vasastan!

Christian Lagström, rektor Sjölins Vasastan

Personporträtt

Elevkår

På Sjölins förstår vi att gymnasiet är mycket mer än bara de ämnen du studerar i klassrummet. Det handlar också om att bygga vänskapsrelationer och delta i spännande aktiviteter utanför skolans gränser, något som skapar en stark och sammanhållen gemenskap. Det är här våra engagerade elevkårer kommer in i bilden.

Tre lever vid ett bord på Campus Vasastan

Våra gymnasieprogram

Alla våra gymnasieprogram på Sjölins är högskoleförberedande och ger dig en tydlig koppling till samhället genom case-arbete.