×
 

Hoppa till innehållet
Personporträtt

Agnes arbetar som lärare på Sjölins

Varför blev du lärare?

Jag har alltid vetat att jag vill jobba med barn och ungdomar. Att få arbeta med något som har betydelse på riktigt är en ynnest. Älskar att gå till mitt arbete. 

Hur är det att jobba på Sjölins?

Magiskt. Arbetet är stimulerande då vi arbetar ämnesöverskridande. Relationerna mellan elever och lärare är avgörande på Sjölins och det älskar jag med min arbetsplats. Har även fantastiskt omtänksamma och roliga kollegor. 

Varför tycker du att elever ska välja Sjölins?

Vill du ha en nära relation till dina lärare där du utmanas att tänka utanför boxen så ska du verkligen välja Sjölins Malmö. Du får engagerade lärare som inte enbart bryr sig om dina resultat utan även hur du mår. Du får även en stabil grund att stå på inför kommande studier. 

Hur är det som pedagog att arbeta med casemetodik? 

Du får en nära relation till dina kollegor men även dina elever. Du utmanas varje dag att tänka nytt och du får verkligen möjlighet att koppla din undervisning till verkligheten. 

Vilka fördelar innebär det att arbeta med casemetodik för elever?

Casemetodik hjälper eleverna att förstå vår komplexa värld men även den samtid de lever i. De får verkligen fördjupa sina kunskaper och även möjlighet att verkligen få visa sina kunskaper i de examinationer vi har då dessa blir färre men djupgående. 

Hur ser din relation ut till elever? Vad är det bästa med att jobba på en mindre skola?

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar de djupgående relationer som vår skola har skapat för mig. För första gången kan jag säga att jag verkligen känner mina elever och detta skapar en unik möjlighet för både mig och mina elever. Att få träffa mina elever i flera sammanhang dagligen är unikt och främjar en god studiemiljö.